Geen woorden maar paarden

Informatie

Een plekje in mijn hart

Het samenwerken met de paarden heeft een speciaal plekje in mijn hart. Heel bewust heb ik deze methodiek toegevoegd aan mijn coachingsmogelijkheden om op een eenvoudige en snelle manier in contact te komen met onszelf en de thema’s die er echt toe doen. We kennen allemaal de momenten dat je denken wordt aangetrokken door onafgewerkte zaken uit je verleden.  Vaak liggen deze verborgen in de diepere onbewuste lagen, en kleuren ze wel onze ervaringen in het hier en nu.

Het coachen met de paarden is een ervaringsgerichte en oplossingsgerichte manier van leren. Een manier om los te komen van ‘oude verhalen’ die ons niet meer dienen, en nieuwe ervaring op te doen met wat we wel willen. De paarden brengen ons snel terug bij onszelf en steunen met het aanleren van nieuw behulpzaam gedrag. De samenwerking met de paarden is altijd vanaf de grond waarbij veiligheid voorop staat. Je hoeft geen ervaring met paarden te hebben.

Een mooi artikel uit het opleidingsmagazine van de Keulseweg

Wanneer na een traumatische ervaring het evenwicht niet kan worden hersteld ontstaat een ‘onafgemaakte Gestalt’ en deze wordt opgeslagen in je onderbewuste. Het helpt je overleven èn op allerlei manieren zal deze onbewust je leven blijven beïnvloeden, ter bescherming om dit niet nog een keer mee te maken. Het levert stresspatronen op en belemmert contact met jouw authentieke zelf en anderen, totdat deze ‘Gestalt’ ruimte krijgt om te worden afgemaakt. In een ervaringsgerichte coachsessie met paarden kun je in rust en veiligheid in contact treden met jezelf en de oude onafgemaakte ervaring, de ander (het paard of de paarden) en de omgeving. Deze fysieke ervaring, waarbij woorden niet nodig zijn, zorgt voor bewustwording op een dieper niveau.

Lees hier het hele artikel: https://t.ly/ceIK

Samen met de tools van Live The Connection ervaar ik deze combinatie als helend en bevrijdend. De mogelijkheid om zonder (onbewuste) oude last te leven in het hier en nu.

Gratis

Kennismakingsgesprek

Wil je leren zelf je trauma en stressklachten op te lossen? Vraag dan hier een gratis kennismakingsgesprek met me aan. We kijken samen naar jouw volgende stap hierin.

Stel hier je vraag