Over mij

Henriëtte Steneker

Mijn naam is

Henriëtte Steneker

Naast intuïtief levenscoach en trainer ben ik ook moeder, partner. Ik leef samen met mijn man, dochter en onze kudde dieren. Familie en vrienden zijn bij ons altijd welkom. We maken graag samen mooie herinneringen.

Met toewijding geef ik vorm aan mijn leven vanuit verbinding met alles wat er is, en maak ik de weg vrij om licht en zinvol te leven. Met veel interesse in spiritualiteit in het dagelijkse leven. De oorsprong van ons ‘ware zijn’. Dat dit nu gecombineerd wordt met wetenschappelijke kennis van het brein vind ik geweldig interessant!

Ik neem jou graag mee in de mogelijkheden die ieder mens heeft om zichzelf te bevrijden van oude last. Transformeer je blokkades gebaseerd op oude ervaringen. Creëer nieuwe ervaringen op basis van jouw eigen wijsheid. Ervaar een licht leven met deze nieuwe mogelijkheden die passen bij jouw innerlijk. Al meer dan 25 jaar begeleid ik mensen in dit proces. Ik zet alles in wat ik in huis heb en ik blijf me ontwikkelen.

Waardevolle methodes die ik in mijn werk gebruik zijn o.a. Live The Connection (gebaseerd op de nieuwste breinkennis), NLP, PRI, Mindfulness, Systemisch werk, energetisch werk en coaching met paarden.

Hoe het allemaal begon

Ik ben opgegroeid in een druk gezin met 5 kinderen. Een gezin waar van alles mogelijk was en ook veel ‘gedoe’ was. Vanaf de buitenkant een ‘gewoon normaal gezin’. Goed leren, je best doen, je schouders er onder zetten was de norm, zo ook je netjes gedragen en er netjes uitzien. Pijn verdragen en wegstoppen hoorden er ook bij.

Ik ben de middelste van de 5 kinderen en was ‘altijd al gevoelig geweest’ kreeg ik te horen. En voor gevoelig-zijn was eigenlijk geen ruimte. Ik moest meer ‘eelt op mijn ziel’ krijgen want anders zou ik het niet redden in deze maatschappij. Geen idee hoe ik dat moest doen. Ook geen idee dat ik toen al leerde van mezelf weg te gaan en aan te passen aan wat er gevraagd werd.

Pas vele jaren later begon mijn weg ‘terug naar mezelf’. Zoals velen moest ik ook eerst vastlopen voordat het verlangen ontstond naar vrijuit leven zonder ballast. Ik raakte burn-out, had moeizame relaties, vond het leven zwaar en zinloos. Dat daaronder veel onverwerkt trauma zat kwam ik toen pas achter.

Vanaf dat moment begon ‘mijn reis naar binnen’. Ik heb vele trainingen en individuele trajecten gevolgd gericht op zelfkennis, traumaverwerking, persoonlijke groei, zingeving. Wat ik zelf leerde kon ik ook meteen in de praktijk brengen als coach. Mijn verlangen om mezelf te bevrijden van last uit het verleden en te leven vanuit mogelijkheden kreeg vorm. Ik leerde houden van mijn gevoeligheid en deze te gebruiken in mijn dagelijks leven. En dit groeide uit naar een groter verlangen: anderen inspireren en ondersteunen om zelf een licht en zinvol leven te creëren. Vandaaruit ontstond Inspirity.

Vanuit verbinding

Ik geloof dat de wereld waarin we leven beter wordt als we de verbinding met onszelf herstellen. Alleen vanuit deze verbinding kunnen we samen de wereld lichter maken.

Het zelf toepassen van technieken om last los te laten en nieuwe mogelijkheden te creëren is voor mij heel belangrijk. Te lang heb ik steun gezocht bij anderen en bleef ik doorsukkelen in een zelfde kringetje.

Vanaf 2013 heb ik echt grote veranderingen gerealiseerd doordat ik ben gaan werken met het onderbewuste brein. Eigenlijk is dat ook heel logisch!

95% van ons gedrag, onze gewoonten word bepaald door het onderbewuste. Het is een ‘archiefkast’ vol programmering die veelal ingesteld is op ‘overleven’. En dat kost veel energie en veroorzaakt spanning in onszelf. We leven dan vanuit een ‘tekort’ in plaats van vertrouwen en overvloed.

In essentie zijn we licht, liefde, vreugde, vrede. We zijn creators van ons eigen leven. Dat vraagt om bewustwording en verantwoordelijkheid nemen over je eigen leven. Over je eigen gedachten en gevoelens. Hoe meer je bewust wordt welke oude last jij steeds weer herhaalt, hoe meer de bereidheid ontstaat om hiermee te stoppen. En de keuze te maken een licht en zinvol leven te creëren waar jij aan het roer staat.

Ik gun je een leven vanuit (nieuwe) mogelijkheden.

Programma ‘Leef je mogelijkheden’ is een waardevolle investering voor de rest van je leven.

Je bent van harte welkom!

Gratis

Kennismakingsgesprek

Wil je leren zelf je trauma en stressklachten op te lossen? Vraag dan hier een gratis kennismakingsgesprek met me aan. We kijken samen naar jouw volgende stap hierin.

Stel hier je vraag