Bewustwording is 1 ding: fijn als je opmerkt wat wel of niet werkt voor jou. Dan heb je de mogelijkheid om een keuze te maken. Wil ik dit in stand houden of wil ik hier verandering in brengen?

Er is een verlangen nodig om iets te willen veranderen. Maar wat doe je als je vastgebakken zit aan ‘dat wat bekend is voor jou’? Dat wat je altijd zo doet omdat je het nu eenmaal zo geleerd hebt of omdat het zo veilig voor je voelt.

Als je vastzit aan het ‘oude vertrouwde’, wat we natuurlijk allemaal kennen, dan gebeurt er niets. Dan blijf je op de plek waar je bent.

Laatst las ik de uitspraak: “het leven begint op de rand van de comfortzone”. Ik realiseerde dat dit klopt. Dat wat we ooit geleerd hebben, herhalen we automatisch, want zo werkt ons brein. Ons brein draait automatisch op basis van onze programmering, onze patronen. Dat is efficiënt, het vraagt zo min mogelijk energie en we kunnen op deze manier veel zaken automatisch combineren, onbewust. Dit voelt comfortabel, zelfs als het niet meer behulpzaam voor ons is.

Willen we echter groeien, dan zullen we de comfortzone moeten verlaten en de weerstand moeten opzoeken. Zonder weerstand geen groei! Denk maar aan dat zaadje wat in de grond zit en door de weerstand van de aarde heen moet groeien om te bloei te komen.

Zo is dat ook bij ons.

Soms groeien we vanzelf als de omstandigheden zwaar zijn. Dit gaat veelal onbewust en noodgedwongen. En wij kunnen ook zelf de keuze maken om ons bewustzijn te verruimen, nieuwe vaardigheden te leren en de daarbij behorende weerstand ‘te verdragen’. Daarmee nodigen we onszelf uit nieuwe stappen te zetten en door de weerstand heen te groeien.

Door de nieuwe breinkennis weten we ook dat we direct invloed kunnen uitoefenen op de automatische programmering van ons onderbewuste. We kunnen het ‘oude vertrouwde’ herprogrammeren. Met behulp van de tools van Live The Connection is dit gemakkelijk te realiseren. Hierdoor wordt het veel lichter en gemakkelijker om te groeien in nieuwe mogelijkheden. In plaats van bijvoorbeeld ‘zelftwijfel’ (een oud programma wat ooit de beste keuze was om te overleven) installeer je een programma ‘vertrouwen in jezelf’. Zo heb ik op latere leeftijd leren paardrijden en bewust gekozen om te leven met de paarden. Een oud verlangen. Hier zou ik nooit voor gekozen hebben als ik geen invloed zou hebben gehad op mijn onbewuste programmering. Vanuit mijn bewuste brein zag ik te veel belemmeringen!

Wil je meer weten over het Programma ‘Leef je mogelijkheden’?

Stel hier je vraag