Ons Leven is vaak vol en druk, We zijn volop bezig met werk, carrière, gezin, hobby’s, sociale contacten, social media, persoonlijk ontwikkelen, etc. Op zoek naar voldoening racen we van het een naar het ander en hebben vaak tijd tekort.

Keer op keer komen we dezelfde uitdagingen tegen: we werken langer dan goed voor ons is, we zijn flexibel en 24/7 bereikbaar, we spreken te veel af op één dag, we voelen ons overprikkeld, verwijten onszelf dat we weer geïrriteerd gereageerd hebben, we komen onvoldoende toe aan onze echte verlangens, twijfelen aan onze vermogens, zijn te moe om echt verandering te brengen, en ga zo maar door.

Diep van binnen weten we vaak dan het anders kan en misschien ook wel moet (om klachten te voorkomen). En toch zeggen we tegen onszelf dat dit (nog) niet lukt of niet kan vanwege het gezin, het werk, de maatschappij. We zitten vast in de dagelijkse structuur van alsmaar doorhollen.

We hebben geen tijd en geen geduld om stil te staan bij onszelf. Geen tijd om stil te zijn en even niets te doen. Geen tijd voor rust, te zakken van hoofd naar hart naar ‘zijn’. Te zakken in de bron die we zijn: rust, vrede, ‘zijn’. De plek waar we het diepe vertrouwen in onszelf kunnen ervaren. De plek waar we kunnen voelen wat klopt voor ons.

Dat alles maakt dat we vaak pas stilstaan bij onszelf als we serieuze klachten ervaren. Fysieke klachten die veelal ontstaan door chronische stress (o.a. spier- en gewrichtsklachten, migraine, hartproblemen, hoge bloeddruk, darmklachten, slecht slapen). Mentale klachten, zoals overbelast voelen, willen terugtrekken, het leven niet aankunnen, zelftwijfel en zelfoordeel.

Als de last groot genoeg is komt er meestal motivatie om verandering aan te brengen. We gaan gezond eten, gaan de sportschool of yogalessen volgen en eventueel een weekendje weg. En in eerste instantie genieten we hiervan en merken we dat dit goed doet. En langzaam aan voelt het dit ook als een ‘moeten’. Het kost tijd en eigenlijk hebben we die niet.

En haast als vanzelf gaan we weer door met onze oude patronen van doorhollen, want zo zijn we onbewust geprogrammeerd. Hoe lang houden we dit vol? Wat is er nodig om echt verandering aan te brengen in dit volle leven met de nodige stress?

Mijn inziens is er maar 1 mogelijkheid: regie nemen over je leven en voor de volle 100% kiezen dat je het anders wilt. En dat betekent: eerst stilstaan bij jezelf.

Wat wil je niet meer keer op keer herhalen, en wat wil je wel? Wat is er voor nodig om oude, stressvolle patronen te stoppen? Zodat je de weg vrij kan maken voor hetgeen waar je werkelijk naar verlangt..

Sinds ik werk met het onderbewuste brein weet ik dat daar de oplossing ligt. Stilstaan bij jezelf en deze niet behulpzame patronen te transformeren op onderbewust niveau. Zodat je ware kwaliteiten als vanzelf de ruimte krijgen zich te ontplooien, automatisch ondersteund door jouw onderbewuste brein.

Iedereen kan dit leren en integreren in het dagelijks leven. Het is een groeiproces wat direct resultaat oplevert en een grote impact heeft op de veranderingen die wel willen realiseren.

Het programma ‘Leef je mogelijkheden’ is gebaseerd op de kracht van het onderbewuste brein. Wil je meer weten over het Programma? 

Stel hier je vraag